Upprepa av

1

Upprepa en

all

Upprepa alla

Datingsida

Togetherry – Den nya datingsidan

För de allra flesta människor så hänger psykiskt väbefinnande ihop med möten med andra människor. Ensamhet är väldigt sällan en bra idé. Faktum är att vi nog vågar säga att det aldrig är det, inte i det långa loppet. På Togetherry driver vi en plattform för just detta – Mänskliga möten. På vår unga mötesplats träffas mängder av människor dagligen. Det kan handla om personer som i huvudsak söker vänskap. Det kan röra sig om människor som inte är ute efter något långvarigt utan som kan tänka sig en flirt. Det kan också handla om de som, i någon mån, letar efter kärlek och relation. Kort och gott: På Togetherry finns alla typer, och det är just så som vi vill ha det.

Låter det bra?

En varierande datingsida för varierande människor

Nu när vi ändå har din uppmärksamhet kan vi passa på att berätta lite mer om oss själva. Som vi nämnde tidigare så är Togetherry en datingsida för olika syften och olika personer. Detta är inte bara någonting som vi säger och sedan inte gör någonting av. Denna inställning genomsyrar hela vår verksamhet och den datingsida som vi utvecklat. Vi ska berätta hur detta kan se ut i praktiken.

Vem är på Togetherry?

Det är just det som är grejen. Hos oss kan man hänga, matcha och prata med folk alldeles oavsett vem man är. Det finns alltid någon som delar ens intressen, livsinställning och syften med besöket. Man skulle kunna säga att vi egentligen inte är en datingsida, i ordets ”rätta” bemärkelse. Man skulle kanske snarare säga att vi är en slags kontaktsida. En sida på vilken människor av olika målgrupp kan umgås med varandra. Vi har skapat en sida för meningsfulla mänskliga kontakter. Vad man anser vara meningsfullt är däremot upp till var och en, och det är det som är så härligt!

Vad kan jag göra på er datingsida?

Togetherry är skapat för att matcha olika människors intressen. Sanningen är den att inte alla gillar samma sak när det kommer till datingsidor. På många sidor finns ett enda kommunikationsmedel och det är skriven text. Vi tror att man tappar många användares intressen genom att begränsa deras kommunikativa verktyg. Det är detta som gjort att vi har velat utveckla en sida med olika funktioner. Funktioner som göra att människor själva kan välja vilka sätt som passar för dem.

När du väljer att bli medlem hos oss kan du:

  • Textchatta
  • Videochatta
  • Diskutera i något eller några av våra forum
  • Dela med dig av dina tankar i bloggformat

Eftersom vår datingsida är under ständig utveckling kommer detta utbud att bli ännu större. Vi anpassar oss efter användarnas önskemål. Givet det snabbt växande antalet användare är det bara en tidsfråga innan nya verktyg träder in på Togetherry-planen. Håll utkik!

Hur får jag nya matchningar?

På Togetherry har vi ett verktyg som vi valt att kalla för Närmaste användare. Det är en funktion som gör precis vad namnet avslöjar. Den ser till att de personer som dyker upp i ditt svepande är personer i din geografiska närhet. När du använder Närmaste användare har du tillgång till en interaktiv karta över de personer som befinner sig i krokarna. Naturligtvis uppges inte exakta positioner. Detta för att vi ska kunna garantera alla användares säkerhet.

Så tänker vi

Vårt primära uppdrag är att möjliggöra för människor att sammanstråla. Det är mot denna bakgrund som vi byggt vår datingsida. Här ska du kunna möta likasinnade (eller varför inte oliksinnade?) för möten av varierande slag. Vi öppnar för diskussion och för samtal, både över nätet och IRL. Det är du som användare som styr hur du på bästa sätt till nyttja Togetherrys verktyg.

Detta ska däremot poängteras: Vår datingsida är inte kompromisslös. För att få vara på Togetherry måste man hålla sig till lagar och regler. Vi uppmanar till respektfull samtalston och en övergripande empati för andra användare. Det skapar en trygg och trevlig miljö – och det håller bäst i längden!

Datingsidor och deras användningsområden

Nu har datingsidor funnits ett bra tag. Den första ”riktiga” sidan kom redan i mitten av 90-talet. I början av 2000-talet kom många fler och sedan har det egentligen bara fortsatt på samma bana. Idag finns mängder av sidor, både stora och små, som gör att människor kan mötas på olika sätt.

På Togetherry tycker vi att det är mycket intressant med datingsidor. Vi har byggt vår egen mötesplattform men vi intresserar oss också mycket för dating och appar överlag. Visste ni till exempel att man nu börjar använda sig av matchningstekniken för andra syften? Det senaste som talats om är att professionella fotbollsspelare ska kunna använda en slags datingsida. På sidan kan de, likt Togetherry, svepa höger eller vänster på olika idrottsklubbar. I andra änden av spektrat har alltså idrottsklubben en liknande profil i vilken de istället sveper på spelare. Detta gör det möjligt för spelare och klubbar att matcha med varandra utan tids- och pengakrävande mellanhänder. Visst är det smart?

Exemplet med fotbollsspelare är bara ett exempel på användningsområden för ”datingappar”. Vem vet egentligen vad som kan vänta i framtiden? Kanske kan även arbetsmarknaden för icke-fotbollsspelande personer se ut så? Det är spännande tider som väntar på många sätt, inte minst eftersom digitaliseringen för människor närmare varandra. På Togetherry är vi oerhört glada och stolta över att bidra till denna positiva utveckling.

Ett knapptryck från ett socialare liv

Har du väntat tillräckligt länge på att träffa nya människor? På Togetherry finns mängder av människor som väntar på att träffa rätt. Oavsett om du letar efter ditt livs kärlek, om du söker flirt eller om vänskap är din melodi – hos oss finns människor av alla typer och med alla intressen och syften.

Att registrera sig på vår datingsida är bland det enklaste man kan syssla med. Det enda du behöver göra är att klicka i att du vill starta konto, fylla i uppgifterna och ladda upp bild. Sedan är det bara att hoppa in och börja socialisera med andra medlemmar. Smidigt va?

När man talar om datingsidors historia – Hur långt bak ska man egentligen vända blicken?

Om detta tvista uppenbarligen de lärde. Då man tar del av forskning om dating och mänskliga relationer gör de forskande nämligen olika kopplingar till historiska skeenden. I vissa fall kan det handla om att blicka tillbaka till internets intåg i människors hem. Detta är förstås rimligt eftersom ordet datingsida (för de flesta) betyder en sida på nätet på vilken man kan dejta. Andra forskare pekar på några av de första datorerna och säger att dessa utvecklare var pionjärer. Studenter på vissa amerikanska universitet ska nämligen ha utvecklat datasystem för matchmaking. Andra väljer att gå betydligt längre tillbaka i historien. Det talas om 1800- och till och med 1700-tal då man talar om datingsidors linda.

Vilken tolkning av datinghistorien som är mest adekvat lämnar vi åt de som kan bättre än vi. Vad som står klart är i alla fall att evolutionen av dejting är pågående i allra högsta grad. I den här texten kommer vi att dela med oss utav forskning gällande datingsidor och dejting överlag. Vi kommer utöver detta ge vår syn på saken och berätta för er om hur vi utvecklat Togetherry för att tillgodose våra användares önskemål.

Registrera dig idag!

Funderar du över att starta konto på Togetherry? Då kan vi trygga dig med att det är nästan skrämmande enkelt. Faktum är att vi knappt kan föreställa oss någonting som går så snabbt och lätt som att registrera en profil på vår datingsida. Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter. Vem är du? Vad söker du? Därefter laddar du upp en bild (eller varför inte flera?) för att visa andra användare vem du är. Sedan är det bara att hoppa in i forum, bloggar, textchattar eller videochattar – Ja, vad du nu föredrar.

Nya kontakter väntar runt hörnet och de finns på Togetherry. Registrera ditt konto hos oss redan idag och se vad omgivningen har att erbjuda i form av nya vänner och/eller flirtar!

Vad vet vi egentligen om datingsidor?

Med tanke på hur stor del som datingsidor har blivit i människors vardag så är det vi berättar nu föga förvånande: Det forskas oerhört mycket om människors dejtingvanor online. Faktum är att vi blev förvånade när vi insåg hur mycket det faktiskt handlade om. Förutom den stora mängden noterade vi en annan viktig sak med forskning om den här typen av sajter. Det mesta utförs av amerikaner och visar därför på siffror och statistik om just amerikanska användare av datingsidor. Glädjande för den som vill dra slutsatser av denna forskning är dock att det tycks vara ganska likt på andra sidan pölen. I Sverige finns fler singlar än i många andra västländer och därför kan antalet användare här ses som något högre. I den bästa av accelererar datingforskning även i andra delar av världen – men till dess får man ta vad man haver.

Nu till saken.

Unga människor dominerar på datingsidorna

Det är förstås ingen som blir förvånad över att höra att unga människor är de som använder datingsidor mest. Undersökningar från 2016 visade att så många som 1/3 av alla människor i åldrarna 15-34 år använder någon form av app för dejtande. Sedan denna undersökning gjordes har oerhört mycket hänt. Detta trots att det ”bara” var 5 år sedan den utfördes. Det har hänt mycket både med människors vanor och med de datingsidor och appar som finns att tillgå. Vi har därför anledning att tro att siffran i själva verket är ännu högre idag. Vi ber dock att få återkomma med mer exakta siffror om saken längre fram.

Fördel män, men inte med särskilt mycket

Mycket av den statistik som förs om datingsidor (och om dejting i stort) jämför mäns och kvinnors beteenden. Det finns många aspekter där man kan se stora likheter men också de där användandet skiljer sig åt. Det finns en föreställning om att det skulle vara betydligt fler män än kvinnor som använder sig av datingsidor. Det stämmer att det är fler (ca 52% av användarna) men glappet är långt ifrån så stort som rykten ibland säger. Man ska också tillägga att detta är generella siffror, om onlinedating i stort. Om man går ner på lokal nivå, och tittar på ett särskilt geografiskt område, kan de se annorlunda ut. Detsamma gäller förstås för vilken tjänst som man tittar på.

Positiv inställning till datingsidor dominerar

Människors åsikter går alltid isär, detta är någonting vi kan vara säkra på. Människors uppfattningar om datingsidor är inget undantag. Medan den ene kan tycka att det är det bästa som hänt mänskligheten sedan hjulet kan den andre ha en mer skeptisk inställning. Vad som däremot är glädjande är att det tycks vara övervägande positiva inställningar. Ganska överlägset dessutom. I amerikansk forskning om dejting har det visat sig att nästan ¾ användare uppfattat det som enkelt att hitta personer de attraheras av. Nästan lika många säger att det var enkelt att hitta personer vars intressen man delade. Personer som man helt enkelt skulle kunna tänka sig att passa bra ihop med, på ett eller annat sätt.

Detta är en mycket positiv utveckling, inte bara för datingsidor utan för människor i stort. Det är vi på Togetherry övertygade om. Sverige är ett av de länder i världen i vilket människor i störst utsträckning bor ensamma. Med detta förhållandevis nya sätt att mötas med andra människor kan denna negativa trend förändras. Om just du letar efter ett sätt att lära känna nya människor så kan du glädjas åt att du bara är några knapptryck ifrån. Allt du behöver göra är att starta en ny profil, lägga upp bild och börja matcha.

Gillar du sidan?

Vill du dela sidan med dina vänner?