Upprepa av

1

Upprepa en

all

Upprepa alla

Dating Sverige

Människor har, genom alla tider, sökt sätt att nå varandra. Mötesplatser som gör att de kan träffa nya vänner och kärlekar, flirtar och kollegor. Ordet dating har inte använts sedan urminnestider, varken i Sverige eller världen, men aktiviteten är lika gammal som människan. Vi har, kan man säga, alltid dejtat även om vi under lång tid saknade ett ord för det. I den här texten kommer vi att tala specifikt om dating i Sverige. 

Hur har historien egentligen sett ut? Vilka hinder har funnits och hur har de övervunnits? Hur mycket har teknikutvecklingen påverkat människors förmågor att mötas? Vi kommer att tala om hur vi människor tagit oss från gamla tider och ända in i Togetherrys app.

Häng med?

 

Togetherry – Dating i Sverige

Okej, vi måste ändå börja med att berätta lite om hur vi tänker om vår roll inom dating i Sverige. Om du har missat vad Togetherry är och vad vi gör så kommer här vår berättelse i korthet. Har du hört det förut? Då kan du hoppa över den här delen och läsa vidare om en mer generell text om dating i Sverige längre ner.

 

Vår verksamhet

Att vi drivs av en vilja att få människor att mötas säger väl kanske sig självt. Men nu säger vi det ändå får att vara extra tydliga. Vi brinner för mänsklig interaktion och det är denna drivkraft som ligger till grund för hela organisationen. Togetherry är en ung men snabbt växande plattform inom dating i Sverige. En plattform, unik för Sverige, med effektiva verktyg och nya sätt att se på dating överlag. Vi är stolta över den position vi på den korta tid vi funnits, och samtidigt exalterade över den framtid som väntar. Detta gäller inte bara för oss som bolag utan för dating i Sverige överlag. Digitalisering kan, om korten spelas rätt, föra människor närmare varandra. Vi ska se till att göra allt vi kan för att hjälpa utvecklingen på vägen.

 

För dig som användare

Vi har alltid dig som användare i fokus. Det märks nog i hur vår dejtingsite är utformad. Vi har byggt den med bredd i åtanke. Eftersom vi vet att alla människor fungerar olika så vill vi också att dessa skillnader ska synas i vår app. Vi vill tilltala hela Sverige och alla som sysslar med dating – Det är vårt mål. På vår sida kan du nyttja en rad olika verktyg för att möta de personer du vill. Där många konkurrenter erbjuder enbart textbaserad chatt erbjuder vi ett flertal olika sociala verktyg. Den som väljer dating i Sverige via Togetherry kan både videochatta, blogga och diskutera på forum.

Vad passar för just dig? Registrera dig idag och välj kommunikationsmedel!

 

För högkvalitativ och respektfull dating i Sverige

Det är ett medvetet val av oss på Togetherry att rikta in oss mot en bred målgrupp. Det är just där vi vill vara. Vi finns för alla i Sverige som söker kontakt, oavsett om det handlar om dating, kärlek, flirt eller vänskap. Hos oss är du alltid välkommen, vem du än är. Vi uppmanar alla användare av Togetherry att visa respekt för varandra och följa våra regler kring beteende. Det är så vi kan uppnå en trevlig mötesplats, för alla, tillsammans!

 

Registrera dig för Sveriges bästa dating redan idag!

Är du nyfiken på att testa en av Sveriges snabbast växande plattformar inom dating? Då kan du glädjas åt att du inte behöver vara nyfiken särskilt mycket längre. Att registrera sig på Togetherry är nämligen något av det enklaste man kan ägna sig åt. Allt du behöver göra är att registrera en profil. Fyll i några uppgifter om dig själv, ladda upp någon bild (eller varför inte flera?) och kör igång. Svårare än så är det inte. Det finns redan mängder av personer som väntar i andra änden, alldeles oavsett vad du söker efter inom dating i Sverige.

 

Dating i Sverige

Så, nu har vi gett oss själva den presentation vi ville ge er. Nu ska vi gå vidare till att tala mer om dating i allmänhet och möten mellan människor Sverige i synnerhet. När man dyker ner i ämnet finns det faktiskt mer skrivet om det än vad man först skulle kunna tro. Det finns ett intresse för att kartlägga hur dating i Sverige ser ut, både historiskt och i vår samtid. Här har vi samlat några av de, enligt oss, mest intressanta insikterna om dating i Sverige.

 

Var ska vi börja?

Vi har noterat en intressant detalj i forskning och texter om dating, i Sverige och internationellt. Denna detalj handlar om hur långt man egentligen vänder blicken då man talar om datinghistorien. Här tycks det råda viss diskrepans, och ibland ganska så ordentlig sådan. I vårt sökande om att lära oss mer om dating i Sverige har vi funnit texter i vilka författaren dragit kopplingar till grottmänniskor. I andra texter har man åtminstone spolat fram till tiden som ägde rum för ca 500 år sedan. Vissa väljer att prata dating i Sverige först då datorerna gjorde intåg i våra hem – eller kanske framförallt: Internets intåg i våra datorer.

Så var ska man egentligen börja titta? Om detta har vi ingen stark åsikt. Man kan lära sig mycket om mellanmänskliga relationer genom att titta tillbaka i historien. Detta råder inga tvivel om. Om man däremot kan bygga en bättre plattform för dating i vår tids Sverige för att man vet hur urtidsmänniskan flirtade? Det låter vi vara osagt.

 

Historien om dating i Sverige

Man ska komma ihåg att världen för bara ett par hundra år sedan såg mycket annorlunda ut mot hur den ser ut idag. I Sverige bodde man nästan uteslutande på landsbygden fram till dess att industrier och därmed städer började växa fram. Kanske var detta någon slags startpunkt för dating i Sverige? Det faktum att man helt plötsligt fann sig bo i närheten av andra människor. Där det fanns jobb i Sverige fanns också potentiella partners, och därmed möjligheter till dating.

 

Städerna växer fram

En av de största skillnaderna mellan dating i 1800-talets Sverige och i vår tid är förstås medlen för kommunikation. Vi har idag mängder av sätt att kommunicera med andra på. Det finns fler människor och allt fler forum att träffa nya människor på. Så förutsättningarna måste väl vara bättre idag? Inte nödvändigtvis! Forskning visar att människor i tidigare epoker har varit betydligt mindre bundna till hemmet. För att klara sig i dåtidens samhälle var man tvungen att ge sig ut. Gator och torg blev spelplanen för arbete och mänskliga möten. Förutsättningarna för dating skulle kunna ses som betydligt bättre i 1800-talets Sverige. Detta menar i alla fall vissa forskare på området.

Hänger ni med? Bra! Då gör vi ett rejält hopp genom historien om dating i Sverige.

 

Kontaktannonser i tidskrifter

”Ung, trevlig man med stort idrottsintresse söker rolig och utåtriktad tjej med fint leende”. Sådär skulle en kontaktannons i en tidning kunna se ut. Ja, de förekommer förstås inte i alls lika stor utsträckning idag. Internet tog död på den typen av dating i Sverige. Det är förstås inte särskilt förvånande. Varför betala pengar för att lägga ut dyra annonser i tidningar när man kan annonsera sig själv på dejtingsiter? 

Det fanns en tid där tidningar och dating i Sverige var starkt sammankopplade. Här såg kommunikationen väldigt annorlunda ut mot hur den ser ut idag. Det var raka rör, inga krusiduller. En text som förklarade vem man var och vad man sökte. Tanken var förstås att någon skulle känna sig träffad och svara, men dialogen var oerhört långsam – ja, till dess att man setts i verkligheten då förstås. Om det nu skedde.

 

Internet och den nya tidens dating i Sverige

Man skulle kunna säga att eran som kom efter (eller till viss del samtidigt) som ovanstående vara Heta linjen-tiden. Vi väljer dock att inte ge den ett eget avsnitt i denna text om dating i Sverige. Det var en kort period och det ska vi kanske vara glada för.

Nåväl, det potentiellt största steget för dating i Sverige kom i mitten av 1990-talet. Hemdatorn gjorde då sitt intåg i svenska hem i samband med att internet för första gången lanserades. Redan 1995 startade det som anses vara världens första online dejtingservice. Ett makalöst framsteg för alla människor som ville börja med dating i Sverige. Helt plötsligt behövde man lägga ner minimalt med tid och kraft åt att mötas med andra. Det kunde dejtas, chattas och snackas bara med hjälp av några knapptryck.

 

Dating i Sverige idag

Tiderna förändras konstant och landskapet för dating i Sverige ser helt annorlunda ut än för 20-25 år sedan. Sedan internet först knackade på dörren har oerhört mycket hänt. Digitaliseringen accelererar ständigt. Verktyg som bara för några år sedan lät som fantasi har nu blivit verklighet eller är snart realiserade. Detta utvecklar förstås alla områden och dating i Sverige är inget undantag. Med hjälp av mer avancerad mjukvara kan matchningar mellan människor uppnås lättare. Det blir allt smidigare att träffa folk som delar ens sökande. För de som vill få nya vänner, en ny partner eller bara flirta.

Vi nämnde tidigare att förutsättningarna för dating i det Sverige som fanns för ett par hundra år sedan var bra. Detta tack vare det sociala sättet på vilket man levde. Vi vågar ändå sticka ut hakan och påstå att förutsättningarna idag är många gånger bättre än någonsin tidigare. Inte nog med att verktygen blivit mer avancerade och plattformarna fler. Detta är rent praktiska komponenter som givetvis har bidragit starkt. Men den största förändringen, tror vi, sker i oss själva. Mentaliteten kring dating i Sverige har ändrats under de senaste decennierna. Det finns inte längre en utbredd skepticism mot den som är singel. Sidor som finns specifikt för dating i Sverige har inte längre samma rykten de hade förr. Det är en ljus tid. För dating och för sökande personer i Sverige överlag.

 

En social framtid

Hur kommer framtiden inom dating i Sverige och världen egentligen se ut? Ja, vem vet? Det är, som vanligt, omöjligt att se något som inte ännu har skett. På Togetherry tror vi på en fortsättning av den utveckling vi redan fått smak på. Vi tror att det kommer att komma flera revolutionerande skeden bara under de närmaste åren. Skeden vars teknikframsteg gör att människor kan komma ännu närmare varandra.

Om vi pratar dating i Sverige under många år framöver, och inte bara de närmaste åren, så tror vi på en ännu ljusare framtid. Snart kommer de allra flesta människor haft datorer och internet som viktiga delar av sina liv, under många år. Detta kommer sannolikt att göra att steget till att lära känna folk via digitala medel är kortare. Ensamhet bland pensionärer kan således bli ett problem som blir utdöende. Detsamma gäller förstås för annan typ av ensamhet. För varje dag som går så blir det mer socialt accepterat att syssla med dating i Sverige. Vi kan som sagt bara spekulera i hur framtiden kan komma att se ut. Om vi tillåter oss själva att göra just det så tror vi att framtiden inom dating i Sverige blir en enda stor högersvepning.

Vad tror du?

 

Dags för Togetherry?

Okej, vi tror att du har förstått nu. Att träffa nya människor är någonting bra. Det är något som de allra flesta borde syssla med. Oavsett om det handlar om kärleksrelationer, flirtar, vänskap eller... ja, vad som helst. Att vidga sina bekantskaper är att vidga sina sinnen.

Om du känner att du vill lära känna nya, fantastiska människor – Pröva Togetherry gratis redan idag! Det är nästan så enkelt att man skulle kunna tro att det inte är sant. Det enda du behöver göra är att starta en profil, ladda upp några trevliga bilder och hoppa in i valfritt verktyg. Vill du chatta? Text eller video? Vill du blogga eller läsa andras bloggar? Vill du diskutera i något av Togetherrys forum? Oavsett vilken typ av dialog du vill föra med andra användare så finns ett alternativ för dig.

Har du tänkt klart? 

Bra! Vi ses där inne.

Gillar du sidan?

Vill du dela sidan med dina vänner?